duminică, 21 aprilie 2013

Crap cu legume la cuptor

 O cina savuroasa
Si deloc periculoasa,
Pentru doamna pretentioasa,
Cu talia prin inel trasa.
1 kg file crap (sau orice alt peste)
4 rosii mari
1 ceapa mare
1 ardei gras rosu
1 ardei gras verde
1 dovlecel
1 legatura patrunjel
4 frunze dafin
2 linguri capere
4-5 linguri ulei de masline
1 lamaie 
sare
piper
Rosiile se taie in 6. Ceapa se taie rondele. Ardeii fasii de 1-1,5 cm. Dovleceii bastonase subtiri cu grosimea de 1 cm (ca in imagine).
In tava de copt turnati 3 linguri de ulei. File-urile de crap asezonati-le cu sare, piper si puneti-le in mijlocul tavii. Intre file-urile de crap puneti frunzele de dafin. In jurul si peste file-urile de crap asezati legumele. Stropiti cu inca doua linguri de ulei de masline si sucul de la o lamaie.  Sarati si piperati putin legumele.
Acoperiti tava cu folie de aluminiu si introduceti-o in cuptorul preincalzit la maxim. Cand zeama lasata de legume incepe sa fiarba reduceti focul la mijlociu si lasati pestele la cuptor 30 de minute. Acum, ca pestele este aproape gata, indepartati folia de aluminiu, adaugati caperele si patrunjelul maruntit si mai lasati pestele la cuptor inca 10-15 minute. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu