duminică, 7 aprilie 2013

Prajitura din nuci cu glazura de ciocolata

Zahar, nuci si ciocolata,
Prajitura asta-i buna rau, fata,
Iti vine sa umpli cu ea gura toata!
 300 gr pahar zahar
150 gr nuci macinate
1 albus
1 lingura rom (sau cateva picaturi esenta)
1 lingura suc de lamaie
ciocolata menaj
Nuca se da prin masina de tocat, se amesteca cu zaharul, albusul, romul si sucul de lamaie. Se freaca pana se topeste zaharul.
Din amestecul rezultat, umezind putin mainile cu apa,  formati niste bilute de marimea unui mar micut. Cu degetul faceti cate o adancitura in fiecare prajitura. Se aseaza pe tava (acoperita cu hartia de copt unsa cu unt) la distanta de 4-5 cm una de cealalta .
Se pune tava in cuptorul rece si lasa la cel mai mic foc ca prajiturelele sa se usuce. Cand si-au facut crusta se scot. Prajiturele coapte se las la racit. Intre timp topim ciocolata (alba si/sau neagra). Adanciturile din prajituri se umplu cu ciocolata alba. Se lasa prajiturile la rece sa se intareasca ciocolata. Dupa ce s-a intarit se orneaza cu ciocolata neagra.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu