marți, 9 aprilie 2013

Biscuiti dungati

Un negresa si un alb se iubi cu foc,
De-un copchil de au noroc.
Doar ca ceva ceva n-a functionat
Ca iesi un mulatru dungat.
8 linguri cu varf de faina
220 gr zahar sau zahar pudra
250 gr unt sau margarina
1 ou
1 praf sare
1 praf copt
2 linguri cacao
Untul il frecam  temeinic cu zaharul, adaugam oul si  mai freacam pana se topeste tot zaharul. Cand zaharul s-a topit adaugam sarea, praful de copt, cateva picaturi de suc de lamaie, faina si framantam repede aluatul. Nu trebuie framantat mult, doar cat sa nu se mai lipeasca de maini. Aluatul pregatit il impartim in 2 parti egale. In una din parti adaugam cacao si framantam pana se incorporeaza  si se uniformizeaza culoarea. Acum, intindem amandoua bucati de aluat in doua foi patrate egale. Foile le ungem cu ou,  le punem una peste alta si le rulam intr-o rulada. Nu trebuie sa fie perfecta, o mai corectati cu mana. Rulada o punem in frigider cca.1 ora ca sa se intareasca. Dupa o ora scoatem rulada de la rece si o taiem felii de cca.1 cm grosime (asa cum  taiem orice alta rulada). Punem pe o tava (nu e nevoie sa o ungeti sau tapetati, aluatul are suficiente grasimi),dam la cuptorul preincalzit si coacem la foc mediu cca.15 minute. Daca nu putem sa coacem toti biscuitii din prima, restul de rulada o puneti la loc in frigider. Trebuie sa fie rece ca, altfel, continand multa grasime se deformeaza.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu