Daca pestele are miros de mal spalati-l cu apa rece si sarata, iar cu o ora inainte de preparare il tineti in apa cu otet (1 lingura otet la 1 litru apa)
Pestele va fi mai savuros daca inainte de prajire il tineti 20-30 de
minute in lapte sau il ungeti cu smantana.
Pentru ca pestele sa nu se desfaca bucati la prajire, sarati-l,
treceti-l prin faina si prajiti-l dupa 10- 15 minute.
Pestele oceanic este mai bine sa-l fierbeti. Taiati-l in bucati de 3-4
centimetri grosime, puneti-l in oala cu apa rece, adaugati morcov, ceapa, foi dafin,
piper boabe si fierbeti-l 20-25 minute, Nu mai mult ca va pierde din savoare.
Daca vreti ca fileurile de peste congelat sa fie suculente si gustoase prajiti-le cat inca nu sunt complet decongelate.
Pestele nu se va lipi de tigaie daca sarati putin uleiul in care se va praji.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu