joi, 4 aprilie 2013

Pestele. Trucuri pentru o mancare mai gustoasa.


      Daca pestele are miros de mal spalati-l cu apa rece si sarata, iar cu o ora inainte de preparare  il tineti  in apa cu otet (1 lingura otet la 1 litru apa)
      Pestele va fi mai savuros daca inainte de prajire il tineti 20-30 de minute in lapte sau il ungeti  cu smantana.
      Pentru ca pestele sa nu se desfaca bucati la prajire, sarati-l, treceti-l prin faina si prajiti-l dupa 10-  15 minute.
      Pestele oceanic este mai bine sa-l fierbeti. Taiati-l in bucati de 3-4 centimetri grosime, puneti-l in oala cu   apa rece, adaugati morcov, ceapa, foi dafin, piper boabe si fierbeti-l 20-25 minute, Nu mai mult ca va pierde din savoare.
      Daca vreti ca fileurile de peste congelat sa fie suculente si gustoase prajiti-le cat inca nu   sunt   complet decongelate.
      Pestele nu se va lipi de tigaie daca sarati putin uleiul in care se va praji.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu