Ce mai puicuta fitoasa!
Auzi tu, cu nuci, menta si marar.
Asa ceva mai rar!
Ce sa zic... am incercat
Si.... a fost tare gustoasa!
1 pui
1 pahar nuca macinata
4 cepe
2 galbenusuri
2 linguri otet
3 linguri unt
3 linguri ulei
1 lingura menta
sare
piper
marar
Puiul il transam in bucati, saram, piperam si prajim in unt cu ulei pe o parte si pe cealalta pana devine auriu. Carnea prajita o punem intr-un ceaun, adaugam ceapa taiata marunt, nuca, menta si apa cat sa ajunga la jumatatea ingredientelor. Punem capac si inabusim la foc mic amestecand periodic. Cand puiul este gata, adaugam marar tocat marunt si mai lasam inca 5 minute pe foc. Scoatem carnea din ceaun si oprim focul.
Acum facem sosul. Galbenusurile de ou le amestecam bine cu otetul si turnam in zeama in care s-a inabusit carnea de pui amestecand continuu. Sosul trebuie sa fie foarte fierbinte dar sa nu fiarba.
Puiul se pune pe farfurii si se toarna deasupra sos. Se poate servi cu piure de cartofi sau mamaliguta. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu