luni, 8 aprilie 2013

Pachetele din peste cu ciuperci

Chifteluta cam banala,
Dar sa stii ca-i pacaleala.
Ce surprise in burtica!
S-o  mananci feirbinte inca.
pentru tocatura:
 500 gr file peste
100 gr miez paine
150 ml lapte
3 oua
faina
sare
piper
pesmet
ulei
pentru umplutura:
1 ceapa
200 gr ciuperci
2 oua
1 ceapa mica
patrunjel
sare
piper
Se dau prin masina de tocat fileurile de peste. Se adauga painea muiata in lapte, se amesteca si se mai da o data prin masina de tocat.  In tocatura adaugam oul, sarea, piperul si  batem tot amestecul bine cu telul.
Pentru umlutura fierbem ciupercile si ouale (sa fie tari) si  le taiem cubulete, iar ceapa o calim. Amestecam ciupercile, oul, ceapa si patrunjelul tocat marunt, potrivim de sare si piper.
Din tocatura formam cate o chiftea mare, o punem pe un prosop umed si  aplatizam (sa fie ca o clatita groasa cu diametru de cca.10 cm). Punem la mijloc  o lingura de umplutura. Cu prosopul pliem tocatura peste umplutura ca sa rezulte pachetele in forma de semiluna. Strangem un pic marginile. Trecem pachetele prin ou batut, prin pesmet si le prajim in ulei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu