miercuri, 17 aprilie 2013

Chiftelute cu busuioc, cimbru si patrunjel

Chifteluta cat o nuca
Cu verdeturi imbuibata.
S-o mananci nu-i oboseala,
O bagi in gura si gata!

1 kg carne porc
2 cepe
1 cartof mare
6 catei usturoi
5 felii de paine
1 lingurita rasa busuioc
1/2 lingurita cimbru
1 legatura de patrunjel
2 oua
sare
piper
Carnea, ceapa, cartoful, usturoiul si painea inmuiata in lapte  se dau prin masina de tocat prin sita marunta. Se adauga ouale, busuiocul, cimbrul si patrunjelul tocat marunt. Se sareaza si se pipereaza. Toate ingredientele se amesteca foarte bine cu mana si apoi se bat cu lingura. Daca vreti ca chiftelele sa fie pufoase, doua dintre albusuri bateti-le spuma si adaugati-le la urma in compozitie. Formati chiftelutele si prajiti-le in ulei incins. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu