De n-ai timp si chef de munca,
Un cartof taiat de zor
De il bagi la un cuptor,
Toata lumea il mananca!
cartofi
sare
piper
ulei masline
unt topit (cateva linguri)
parmezan (sau orice alt cascaval)
Cartofii (mai lunguieti) se curata de coaja, se spala si se taie (dar nu pana la capat) in felii de 2-3 mm. Se ung generos cu ulei de masline, se sareaza si se pipereaza. Se pun pe o tava acoperita cu folie de aluminiu.
Se dau la cuptor la foc mijlociu. Dupa cca. 45 de minute se scoate tava, se toarna peste fiecare cartof unt topit si parmezan. Se pune din nou la cuptor cca.15 minute la foc mai domol pana cascavalul face crusta aurie.
Daca vrei sa le faceti de post, inlocuiti untul cu inca un pic de ulei, iar cascavalul de vaca cu cel vegetal. Pofta buna!
Daca vrei sa le faceti de post, inlocuiti untul cu inca un pic de ulei, iar cascavalul de vaca cu cel vegetal. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu