Pentru ca fiertura de carne sa fie transparenta spuma trebuie adunata imediat ce apare si pana cand dispare, dupa care carnea trebuie fiarta la foc mic. Daca ati scapat spuma si aceasta s-a asezat la fund,
turnati in oala un pahar de apa rece. Spuma se va ridica din nou la suprafata.
Daca vrem carnea din tocana sa fie frageda si suculenta trebuie sa o spalam cu apa rece, sa o uscam un pic, sa o saram. Carnea slaba ungeti-o cu ulei sau untura. Prajiti-o la foc foarte mic, din cand in
cand turnand peste carne zeama ce o lasa. Daca tot e tare adaugati un pic de
apa neaparat fiarta.
Pentru ca puiul sa fie rumen inainte prajire ungeti-l cu smantana.
Pentru ca ficatul sa fie mai bun la gust tineti-l in lapte 30 de minute inainte de preparare.
Vita si carnea de oaie vor fi mai fragede daca la prajit se adauga o lingura
de otet, suc de lamaie sau vin.
O gaina batrana va fierbe mai repede daca o veti tine in apa cu otet (1
pahar otet la 2 litri apa) cel putin 2 ore.
Ca sa scapati de mirosul specific rinichii inainte de fierbere trebuie taiati in doua, curatati de pielita
si tinuti in apa timp de 2 ore.
Carnea trebuie spalata chiar inainte de preparare. Carnea spalata se
strica repede.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu