sâmbătă, 13 aprilie 2013

Tarta rustica cu capsuni si banane

De la Martha Stewart strigare, coana,
O tarta cu fructe  americana.
Dar cu capsuni si malai romanesc,
Iese un desert dumnezeiesc!
Pentru aluat:
150 gr faina
55 gr malai
0.5 lingurita sare
0,5 lingurita zahar
125 gr unt
2-3 linguri apa rece
Pentru umplutura:
0.5 kg capsuni
2 banane
2 linguri zahar
1 lingura faina

Puneti intr-un vas faina, malaiul, sarea si zaharul. Amestecati bine. Adaugati unt foarte rece taiat cubulete (puteti sa-l tineti  in congelator si sa-l dati prin rozatoarea mare). Cu telul zdrobiti untul si amestecati-l cu ingredientele uscate. Nu atingeti aluatul. Cand aluatul are consistenta unui pesmet grosier adaugati 2-3 linguri de apa si amestecati de cateva ori.
 Aluatul rasturnati-l pe o bucata de folie alimentara. Impaturiti aluatul in folie si dati-i o forma de patrat. Puneti la frigider minim o ora (se poate pregati de pe o zi pe alta).

Pentru umplutura, capsunile se spala, se curata de  codite, se taie in 4 sau 8 bucatele in functie de marimea lor si se pun intr-un vas. Bananele se curata, se taie rondele de 0,5 mm si se adauga in vasul cu capsuni.
 Peste fructe adaugati 2 linguri cu varf de zahar, 1 lingura faina si sucul de la o jumatate de lamaie. Amestecati.
Scoateti aluatul de la frigider, framantati-l foarte putin si intindeti-l intr-o foaie de 0,5 mm cat de rotunda puteti. Rulati foia pe sucitor si intindeti-o pe o tava tapetata cu hartie de copt. In mijlocul aluatului intins puneti umplutura. Impaturiti marginilie aluatului peste umplutura asa cum e in imagine.
Ungeti bine cu ou aluatul si presarati generos zahar pe toata tarta. Coaceti-o la foc mediu cca.40-45 de minute.
Serviti cu frisca sau inghetata de vanilie. Este ....asa cum scrie in poezie!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu