Mici, crocante, parfumate
la o ciorba-s minunate.
Ia gusta-le si tu odata
Ca sa vezi ce bune-s, fata!
0.5 kg faina alba
150 ml apa calduta
15 gr drojdie
1/2 lingurita sare
1.5 linguri ulei
1/4 lingurita zahar
Frecati zaharul cu drojdia pana devine lichida. Adaugati apa calda, uleiul, sarea si amestecati. Faina cerneti-o si peste ea adaugati ingredientele lichide. Framantati viguros aluatul pana devine elastic (cca.10 minute). Adunati-l, puneti-l intr-un vas, acoperiti-l cu un prosop si lasati-l intr-un loc caldut la dospit. Cand a crescut de 2 ori se ia la framantat din nou, tot, asa, vreo 10 minute. Se mai lasa la dospit inca 1 ora. Acum, ca aluatul a crescut frumos, mai framantati-l de cateva ori, taiati din el bucati, formati painea si puteti-o in formele de aluminiu pentru briose unse cu ulei. Painicile trebuie sa umple formele cam pe 3/4. Lasati inca 20 de minute sa creasca.
Painicile se introduc in cuptorul incins si se coc cca 30 de minute. Primele 5 minute la foc iute dupa care focul se reduce la minim.
Cat se coace painicile curatati vreo 10 catei de usturoi, zrobiti-i si pisati-i cu un praf de sare. Painicile coapte inca fierbinti ungeti-le cu usturoi. Au o aroma irezistibila si merg foarte bine la ciorbe. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu