duminică, 7 aprilie 2013

Ciorba de fasole

Un chicior cam afumat,
O fasole de pe gard,
Verzaturi de prin gradina,
uite-o ciorba de gospodina!
1 ciolan afumat
0.3 kg fasole
1 radacina patrunjel
1 morcov
1 telina mica
1 ceapa
1 ardei gras
2-3 rosii
2-3 cartofi
bors de casa
sare
piper
0.5-1 lingurita cimbru
1 legatura leustean
1 legatura patrunjel
Se pune la fiert ciolanul. Cand a dat in clocot se spumuieste bine si se lasa la fiert o ora. Dupa o ora adaugam in apa in care fierbe ciolanul si fasolea. Si mai fierbe 1-2 ore pana e gata si fasolea si ciolanul. Se curata intre timp toate legumele si se taie cubulete. Cand e gata ciolanul (se desprinde foarte usor de pe oase), se scoate pe un platou, se curata carnea de pe oase si se pune la loc in oala impreuna cu toate legumele. Cand legumele sunt aproape fierte adaugati borsul, cimbrul si condimentati cu sare si piper dupa gust. Mai lasati 10-15 minute, adaugati verdeata tocata marunt si stingeti focul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu