marți, 9 aprilie 2013

Oaie (porc) cu fasole verde

Oaie, berbecut sau miel
nu sunt rai defel,
de cu cu legume le-mbracam,
cu usturoi si ierburi le parfumam.
1 kg carne oaie (porc daca nu va place oaia, insa, merita incercat)
1 kg fasole pastai frageda
2 cepe mari
2 linguri untura (sau ulei)
0,5 lingurita boia ardei dulce
750 ml rosii pasate sau suc rosii
5-6 catei usturoi
sare
piper
1 lingurita busuioc uscat
1 legatura patrunjel
1 lingurita frunze coriandru (optional)

Taiem carnea cuburi maricele (4-5 cm), o saram, o piperam si o prajim in untura pana devine aurie. Adaugam ceapa taiata inele si mai  prajim 5-7 minute.
Punem peste carne  cam 100 ml rosii pasate si boiaua. Mai prajim putin ca sa prinda culoare rosie. Intre timp restul de rosii amestecam cu usturoiul pisat, verdeata si cam 1 pahar de apa. Fasolea o spalam si o taiem bucati de 5-6 cm. Punem fasolea si rosiile cu usturoiul si verdeata peste carne.
Amestecam, acoperim cu capac si lasam mancarea la cuptor cca. 1 ora.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu