joi, 25 aprilie 2013

Placinta cu carne in aluat de foietaj


Pentru aluat:
2 pahare faina
1 pahar smantana
200 gr margarina
sare
(puteti inlocui cu un pachet de foietaj din comert)
Pentru umplutura:
0,5 kg carne porc
2 cepe
1 lingura ulei
1 lingura unt
sare
piper
Margarina moale se amesteca bine cu smantana si sarea, se adauga faina si se framanta aluatul. Se imparte aluatul in 2 parti egale si se pune la frigider cca. 1 ora. Aluatul rece se intinde pe masa pudrata cu faina intr-o foaie de 0,5 mm grosime. Se ruleaza pe sucitor si se transfera pe o tava tapetata cu hartie de copt.  Pe foaia aceasta puneti umplutura dandu-i o forma de musuroi si lasand vreo 2-2,5 cm de la margini. Intindeti cealalta bucata de aluat intr-o foaie identica cu prima. Rulati-o pe sucitor si puneti-o peste prima foaie si umplutura. Prindeti bine capetele foilor una de cealalta. (Eu am facut-o rotunda, asa ca mi-a ramas aluat si pentru decoratiuni). Ungeti placinta cu ou batut si coaceti-o 45 de minute la foc mediu.
Pentru umplutura, taiati ceapa marunt, caliti-o intr-o lingura ulei si 1 lingura unt. Ceapa prajita amestecati-o cu carnea de porc tocata, sarati si piperati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu