luni, 29 aprilie 2013

Budinca de cartofi cu branza, verdeata si kaizer

1 kg cartofi
100 ml lapte
1 lingura unt
2 oua
2 linguri de smantana
300 gr bacon sau kaizer
500 gr branza vaci sau cas foarte putin sarat
1 legatura marar
2 fire de ceapa verde
sare
piper
Cartofii se curata, se taie cuburi si se fierb ca pentru piure. Mararul si ceapa verde se taie marunt si se amesteca cu branza.  In amestecul de verdeata si branza adaugati un ou, putina sare si amestecati foarte bine. Taiati fasii kaizerul, puneti-l intr-o tigaie cu foarte putin ulei si prajiti-l pana devine crocant. Acum, ca a fiert cartoful, faceti un piure in care adaugati laptele si untul, un praf de sare si ceva mai mult piper. Dupa ce ati amestecat atata la piure, sigur s-a racit putin, asa ca puteti adauga oul si amestecati bine.
Intr-o tava adanca turnati putina grasime de la kaizer si ungeti-o. Puneti un strat de piure, peste piure jumatate din kaizer si putina grasime lasata la prajit, apoi  toata branza, peste branza inca un strat de kaizer cu putina grasime si acoperiti cu restul de piure. Ungeti cu smantana si puneti in cuptorul preincalzit la foc mediu cca.35 de minute pana se rumeneste bine deasupra. Pofta buna!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu