luni, 8 aprilie 2013

Tocana de oaie cu vinete si rosii

De pe la georgieni venita,
Mioara asta-i o ispita.
Cu alaiul colorat si fineturi parfumat,
Te imbie sa degusti o mancare de-mparat.

600 gr carne oaie (pulpa, piept)
8 cartofi
4 cepe
4 vinete mai  mici
4 rosii
4 catei de usturoi
1 lingura pasta de tomate
200 ml rosii pasate
200 ml apa
1 legatura patrunjel
1 pumn frunze coriandru (sau 1 lingurita frunze uscate)
1 frunza  dafin
sare
piper
Se taie carnea de oaie in bucati mai maricele. Cartofii se curata si se taie cuburi mari, ceapa se taie pestisori. Vinetele se taie felii groase de 1 cm, se sareaza, se pun sub greutate  si se lasa la scurs. In ceaun sau vas de lut punem putina untura, peste punem carnea. Adaugam cartofii, ceapa, vinetele si rosiile taiate in doua sau chiar intregi daca sunt mai mici. Presaram verdeata. Pasta de rosii , rosiile pasate si apa le amestecam, adaugam frunza de dafin, condimentam cu sare, piper si usturoi zdrobit. Turnam peste carne si legume, acoperim cu capac si lasam  la cuptor la foc mediu 1,5 ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu