100 gr miez paine
150 ml lapte
2 cepe
cateva frunze de patrunjel (optional)
1 morcov mic
1 ou
500 ml rosii pasate
1 lingurita zahar
1 lingurita otet
1 catel usturoi
cateva frunze de patrunjel (optional)
1 morcov mic
1 ou
500 ml rosii pasate
1 lingurita zahar
1 lingurita otet
1 catel usturoi
sare
piper
ulei
Se dau prin masina de tocat fileurile de peste. Se adauga painea muiata in lapte, se amesteca si se mai da o data prin masina de tocat. Ceapa se taie marunt si se caleste. In amestecul de chifetele adaugam ceapa care intre timp s-a racit, oul, sarea, piperul, patrunjelul si batem tot amestecul bine cu telul. Se formeaza chiftelele se dau prin faina si se prajesc in ulei.
Pentru sos, taiem marunt ceapa, o calim. Dam morcovul pe razatoare, punem peste ceapa si sotam pana da drumul la culoare. Adaugam rosiile pasate. Mai lasam sa fiarba cam 10 min. adaugam sarea, piperul, zaharul si otetul si usturoiul. Mai lasam la fiert 10 minute.
Chiftelele prajite le punem in ceaun (de preferat in 2 randuri suprapuse, nu mai mult).Turnam peste sosul si le punem la cuptor pentru 10-15 minute.
Pentru sos, taiem marunt ceapa, o calim. Dam morcovul pe razatoare, punem peste ceapa si sotam pana da drumul la culoare. Adaugam rosiile pasate. Mai lasam sa fiarba cam 10 min. adaugam sarea, piperul, zaharul si otetul si usturoiul. Mai lasam la fiert 10 minute.
Chiftelele prajite le punem in ceaun (de preferat in 2 randuri suprapuse, nu mai mult).Turnam peste sosul si le punem la cuptor pentru 10-15 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu