De vrei sa fii trasa prin inel
Munceste painea framantand nitel.
O felie - doua din pita asta
sa mananci nu-i un dezastru.
1 kg faina din grau intreg
300 ml apa calduta
30 gr drojdie
1 lingurita sare
3 linguri ulei
1/2 lingurita zahar
Frecati zaharul cu drojdia pana devine lichida. Adaugati apa calda, uleiul, sarea si amestecati. Faina cerneti-o si peste ea adaugati ingredientele lichide. Framantati viguros aluatul pana devine elastic (cca.10 minute). Adunati-l, puneti-l intr-un vas, acoperiti-l cu un prosop si lasati-l intr-un loc caldut la dospit. Cand a crescut de 2 ori se ia la framantat din nou, tot, asa, vreo 10 minute. Se mai lasa la dospit inca 1 ora. Acum, ca aluatul a crescut frumos, taiati din el bucati, mai framantati-le de cateva ori, formati painea si puteti-o in tavi cu borduri inalte unse cu ulei. Aluatul trebuie sa ocupe cam 3/4 din tava. Mai lasati-o la crescut inca 20 de minute.
Painea se introduce in cuptorul incins si se coace cca 45-50 de minute. Primele 10-15 minute la foc iute dupa care focul se reduce la minim. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu