marți, 9 aprilie 2013

Chiftele din pui cu cascaval si sos bechamel

O mancare domneasca,
Cu sos frantuzesc si puicuta romaneasca,
Cu cascaval fin,
Are un gust divin!
2 buc. piept pui
1 ceapa maricica
300 gr cascaval
2 oua
2 linguri faina
1 lingura unt
lapte
sare
piper alb
nucsoara
Pieptul de pui il taiem feliute subtiri de cca.1cm.(nu il dam prin masina de tocat!) Cascavalul il dam pe razatoarea mare. Ceapa o taiem marunt si o calim pana devine sticloasa. Pieptul taiat, cascavalul, ceapa racita si oul le punem intr-un bol, le saram, piperam si le amestecam bine. Formam chiftele marisoare (cam jumate de palma) de forma ovala si le aplatizam putin. Le trecem prin faina si le prajim in ulei pe o parte si pe cealalta pana prin culoare aurie.
Pregatim sosul béchamel. Topim untul, adaugam faina, amestecam pana se leaga. Adaugam cate putin lapte si amestecam cu telul in continuu pana obtinem un sos mai subtire. Saram, piperam, adaugam un praf de nucsoara, mai fierbem 2-3 minute si oprim focul. Chiftelele prajite le punem in tuci sau vas de yena, turnam sosul béchamel si lasam cu capac  pe foc sau la cuptor cca. 15 minute. Este delicios!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu