marți, 30 aprilie 2013

Trandafiri cu spanac

2 foi aluat foietaj din comert
1 kg spanac
300 gr cascaval
250 gr kaizer
2-3 catei usturoi
1 lingura unt
sare
piper
Spanacul se curata, se spala si se caleste la foc iute intr-o lingura de unt pana dispare tot lichidul. Se sareaza si se pipereaza. Cascavalul se da pe razatoare mare. Kaizerul se taie bucatele, se prajeste pana devine crocant si se scoate pe o farfurie cu un prosop de hartie ca sa absoarba grasimea. Cand spanacul s-a racit, adaugati in el kaizerul, cascavalul si usturoiul tocat marunt cu cutitul (nu zdrobit). Guastati. Daca  este nevoie, mai condimentati. Asta este umplutura noastra. Acum, intindem putin foaia de aluat cat sa devina patrata si o taiem in 9 patratele. Taiem marginile patratelor ca in imaginea de mai jos.
Punem cate o lingura plina de umplutura pe fiecare patrat si impaturim ca mai jos.


Ungem foarte usor cu apa imbinarile ca aluatul sa nu se desprinda la coacere. Punem pe tava tapetata cu hartie de copt, ungem cu ou batut si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu 10-15 minute. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu