Nu muncita, framantata,
Cu cutitul doar taiata,
Pe-o tava presarata,
Cu gem invelita,
Cu zahar dichisita!
Cu cutitul doar taiata,
Pe-o tava presarata,
Cu gem invelita,
Cu zahar dichisita!
pentru aluat:
320 gr de faina (2 pahare de 250 ml)
2 linguri de nuca macinata
2 linguri de pesmet
2-3 linguri zahar
200 gr unt sau margarina
1 pliculet praf copt
un praf sare
coaja rasa de la o lamaie
pentru umplutura: un gem sau dulceata groasa
Untul rece (ar fi bine sa-l tineti 30 min in congelator) se da prin razatoarea mare sau se marunteste cu cutitul, se adauga faina cernuta si amestecata cu praful de copt, zaharul, nucile, coaja de lamaie, pesmetul, sarea. Toate ingredientele se maruntesc cu un cutit pana cand arata ca pesmetul (imaginea de mai jos) .Nu se framanta! 2/3 din acest amestec se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt (fara a o unge cu ceva), se adauga peste un strat de gem sau dulceata (eu am pus gem de mere si am mai adaugat niste nuca zdrobita ca imi place mult).
se pune deasupra restul de amestec si se apasa usor pe toata suprafata. Se coace la foc mediu 30-35 de minute.
Prajitura racita se taie atent cu un cutit ascutit in bucati si se presara cu zahar pudra. E usor crocanta dar se topeste in gura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu