500 ml lapte
3 oua
300 gr faina
1 lingura zahar
0,5 lingurita sare
3 linguri ulei
unt
pentru umplutura:
0.5 kg branza proaspata
sau cas putin sarat
2 galbenusuri
unt cat o nuca
sau cas putin sarat
2 galbenusuri
unt cat o nuca
Batem usor cu telul ouale, zaharul si sarea. Adaugam laptele si amestecam din nou. Incorporam in amestec faina avand grija sa nu ramana cocoloase. Aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smantani subtiri. Adaugam si uleiul. Lasam sa se odihneasca cca 20 de minute. Intre timp amestecam bine branza cu galbenusurile si cu untul. Saram dupa gust. Facem clatitele. Eu ung clatitele fierbinti cu unt. Asa sunt mai gustoase si nu se lipesc intre ele. Cand sunt gata clatitele, luam cate una, punem pe ea cam 2 linguri de umplutura si le impaturim in pachetele asa cum se vede in imagine. Clatitele umplute cu branza se prajesc in unt pe o parte si pe alta pana devin aurii si crocante. Se servesc cu smantana. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu