Clatitele nu se fac doar cu ciocolata sau dulceata. Clatitele pot fi un fel principal foarte bun daca sunt umplute cu carne sau branza putin sarata. Dupa petreceri sau sarbatori intotdeauna ramanem cu ceva carne fiarta sau friptura. Este o ocazie buna sa o folositi. Iata cum se procedeaza:
pentru aluat:
500 ml lapte
3 oua
300 gr faina
1 lingura zahar
0,5 lingurita sare
3 linguri ulei
unt
pentru umplutura:
2-3 linguri ulei
700 gr carne porc
1 ceapa potrivita
sare
piper
Batem usor cu telul ouale, zaharul si sarea. Adaugam laptele si amestecam din nou. Incorporam in amestec faina avand grija sa nu ramana cocoloase. Aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smantani subtiri. Adaugam si uleiul. Lasam sa se odihneasca cca 20 de minute. Intre timp carnea de porc fiarta si racita se da prin masina de tocat. Se curata si se taie ceapa marunt. Se incinge uleiul in tigaie si se caleste ceapa pana devine sticloasa, se aduga carnea tocata, sare, piper dupa gust si se prajeste totul inca cca.10 minute amestecand din cand in cand. Se lasa la racit. Facem clatitele. Eu ung clatitele fierbinti cu unt. Asa sunt mai gustoase si nu se lipesc intre ele. Cand sunt gata clatitele, luam cate una, punem pe ea cam 2 linguri de umplutura si le impaturim in pachetele asa cum se vede in imagine. Clatitele umplute cu carne se prajesc in unt pe o parte si pe alta pana devin aurii si crocante. Se servesc cu smantana. Sigur o sa va placa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu