marți, 2 aprilie 2013

Orez cu rosii, ardei si vinete coapte

O mova, un verde de pe jar si o rusinoasa depelata,
Un pumn de chinezi odata,
Intr-o clipita mancarea e gata!
1 ceapa mare
5 ardei grasi copti
1 kg rosii (sau 2 cutii de rosii decojite intregi sau maruntite)
0,5 litri suc rosii
1 vanata coapta
1 ceasca de orez
2-3 linguri de ulei
sare
piper
Se coc ardeii si vinetele (iarna puteti folosi cele congelate). Se curata ceapa, se taie (nu neaparat marut) si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se adauga rosiile, ardeii taiati fasii si sucul de rosii. Se lasa sa fiarba 10 minute in oala  acoperita cu capac. Se adauga orezul spalat. Se fierbe pe foc mic pana ce orezul este gata. Trebuie sa amestecati des pentru ca se poate prinde de fundul cratitei si arde.  Daca este nevoie mai adaugati suc de rosii sau apa. Puteti prefierbe orezul si sa-l puneti gata fiert dar  atunci orezul nu se patrunde chiar foarte de bine de gustul legumelor . Deci, dupa ce orezul este gata adaugati vanata tocata, sarea si piperul dupa gust si mai lasati pe foc 10-15 minute (amestecand la fel de des). Se poate servi cald sau rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu