Triunghiuri delicioase,
Crocante si zemoase,
De capsunica parfumate,
Manci de te lingi pe coate!
Pentru aluat:
350 gr faina
0.5 lingurita sare
1 lingurita zahar
225 gr unt
4 linguri apa rece
Puneti intr-un vas faina, sarea si zaharul. Amestecati bine. Adaugati unt foarte rece taiat cubulete (puteti sa-l tineti in congelator si sa-l dati prin rozatoarea mare). Cu telul zdrobiti untul si amestecati-l cu ingredientele uscate. Nu atingeti aluatul. Cand aluatul are consistenta unui pesmet grosier adaugati 4 linguri de apa si amestecati de cateva ori.
Aluatul impartiti-l in doua parti egale si rasturnati fiecare parte pe o bucata de folie alimentara. Impaturiti fiecare bucata de aluat in folie si dati-i o forma de patrat. Puneti la frigider minim o ora (se poate pregati de pe o zi pe alta).
Pentru umplutura, capsunile se spala, se curata de codite, se taie in 4 sau 8 bucatele in functie de marimea lor si se pun intr-un vas. Peste capsuni adaugati 3 linguri cu varf de zahar, 2 linguri amidon (de porumb sau cartofi) si sucul de la o jumatate de lamaie. Amestecati.
Scoateti aluatul de la frigider, puneti-l masa presarata usor cu faina si framantati-l putin. Dati-i forma de patrat si intindeti o foaie cu grosimea de 0,5 cm. Taiati marginile asa incat sa puteti taia patrate de cca.10x10 cm. Patratele se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Acum, puneti pe fiecare patrat cate o lingura de umplutura.
Cu o pensula ungeti marginile fiecarui patrat de aluat cu foarte putin ou, impaturiti in triunghiuri si apasati usor pe margini. Eu folosesc o furculita cu care apas pe margini, asa se sigileaza bine si are aspect placut. Ungeti trigoanele cu ou. Pe partea de sus a trigoanelor faceti doua crestaturi (ca sa iasa aburul la copt).
Puneti rigoanele in cuptor preincalzit la 220 grade si coaceti 20-25 de minute. Mie mi-au iesit 12 bucati, care intr-o ora au disparut!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu