0,5 kg pulpa vitel
0,5 kg ciuperci
2 cepe
1/2 morcov
1/2 radacina patrunjel
0,3 l rosii pasate
1 lingura unt
3 linguri de ulei
sare
piper
Pulpa de vitel se taie peste fibra in felii subtiri. Se bate bine pana devine ca o foita subtire de 3-4 mm. Ceapa se taie marunt, se pune la prajit cu o lingura de unt si una de ulei. Cand se inmoaie, se adauga ciupercile taiate feliute, se sareaza , se pipereaza si se lasa la sotat pana dispare tot lichidul pe care ciupercile i-l lasa. Cand s-au racit putin ciupercile, 6 linguri de ciuperci sau atatea cate rulouri va ies(1 lingura umplutura la un rulou) le amestecati cu 1 lingura de pesmet (aceasta va fi umplutura), iar restul le lasati in tigaie.
Intindeti carnea batuta, puneti pe fiecare bucata cate o lingura de umplutura
si rulati carnea ca sa obtineti rulouri (ca in imagine) . Legati rulourile la capete si in mijloc cu o ata ceva mai groasa (daca e subtire, la fiert intra in carne si e greu de scos).
Prajiti rulourile in tigaie cu 2 linguri de ulei cate 5 minute pe fiecare parte, punand, intai, pe partea cu pliul. Cand rulourile s-au rumenit, transferati-le intr-un ceaun cu tot cu uleiul si zeama ramase de la prajit, adaugati apa cat sa acopere carnea si lasati la inabusit la foc mic cu capacul pus. Dupa 40 de minute, scoateti rulourile, adaugati in zeama din ceaun ciupercile ramase, morcovul si patrunjelul date prin razatoarea marunta si rosiile pasate. Scoateti atele de la rulouri, puneti-le inapoi in ceaun si mai lasati la fiert cca.30 de minute.Serviti cu piure de cartofi, mamaliguta sau orez. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu